Kolar klesarstvo
Misija
O NAMA

​Kako bismo Vam omogućili da Vas kamen impresionira, naš pristup obradi kamena podrazumijeva profesionalno i odgovorno djelovanje prema svim stranama, prema kupcu, prema dobavljaču i prema svakom zaposleniku.

Klesarstvo Milan Kolar d.o.o. i klesarski obrt Klesar Damir Kolar nalaze se u Koprivničko-križevačkoj županiji, sjedište na adresi Augusta Šenoe 1, Ferdinandovac. Osnovna djelatnost obrta je izrada nadgrobnih spomenika i okvira; rezanje, oblikovanje i obrada kamena; izrada elementa za uređenje interijera (stepenica, šankova, radnih ploha, polica, podova, itd.) i eksterijera (unutarnje i vanjske prozorske klupčice, oblaganje stupova, kamina, ograde, itd.). Trenutno tržište obrta je Hrvatska, s tendencijom širenja prema potencijalnom  inozemnom tržištu.

Geografski pokrivamo preko 7 županija: Koprivničko-križevačka, Bjelovarsko-bilogorska, Virovitičko-podravska, Sisačko-moslavačka, Primorsko-goranska, Varaždinska i Zagrebačka županija.

Obrt je osnovan još davne 1957. godine iz ljubavi prema klesarstvu s kojim se cijeli život bavio i moj otac. Ta obiteljska veza i ljubav prema kamenu prenijela se i na moju djecu. Sin  također ima klesarski obrt, a kćerka radi u mom obrtu i među rijetkim žena je s položenim majstorskim ispitom za klesara. To smatram svojim najvećim uspjehom. Obrtnik sam preko 50 godina. Djelatnost obavljam u moderno opremljenom prostoru. Kako stalno ulažem u unaprjeđenje proizvodnih procesa i tržišne konkurentnosti usluga, te modernizacijom postojećih tehnologija želimo postići veću razinu sposobnosti na tržištu u sektoru gospodarstva.

Gledajući unatrag, uviđam da od prvog čekića i dlijeta, do današnjih alata i strojeva, najvažnija je uvijek bila majstorova ruka, jer ona je stvarala oblik koji je dušu kamena otvarao svijetu. Ne iznenađuje stoga da su naši proizvodi stanari brojnih domova originalne atmosfere, kao i oblikovni elementi mnogih javnih prostora gdje nadahnjuju sve koji im prilaze, pa čak i kada im je zadaća svrnuti pažnju posjetitelja na prolaznost ovozemaljskog. 

Ponosan sam da uz tu poeziju kamena koju generacijski iščitavamo nismo zanemarili ni poslovanje tvrtke, pa tako od osnutka bilježimo konstantan rast.

Kako bismo Vam omogućili da Vas kamen impresionira, naš pristup obradi kamenu podrazumijeva profesionalno i odgovorno djelovanje prema svim stranama, prema kupcu, prema dobavljaču i prema svakom zaposleniku.

Pomoći ćemo Vam sa:

Izrada spomenika

Pogledajte

SPOMENICI

Pregledajte spomenike koje smo izradili tokom proteklih godina! Slobodno nas kontaktirajte kako bismo Vam poslali ne obavezujuću ponudu.

VIŠE

Pogledajte

DIZAJN

Pri izradi spomenika koristimo samo najnovije i najkvalitetnije tehnologije i strojeve!

VIŠE

Pogledajte

MATERIJALI

Koristimo materijale najveće kvalitete, u ponudi imamo preko dvadeset vrsta kamena dostupnih u poliranoj obradi, paljenoj,..

VIŠE

Pogledajte

PROFILI

Pregledajte profile granita koje smo do sada izradili i koristili!

VIŠE

Pomažemo kamenu da Vas opčini!

Kako je sve krenulo

Naši počeci

Kolar klesarstvo

Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”